Художествена галерия “Кирил Петров” бе домакин на представянето на 10-ото юбилейно издание на Алманах “Огоста”. То бе посветено на Деня на народните будители.
На около 450 страници юбилейният десети брой е събрал текстовете на 117 писатели, поети, литературни и музикални критици, академични изследователи, утвърдени имена от различни видове изкуства. Алманахът за пореден път показва чрез цветни и черно-бели изображения творбите на художници, графици, скулптори от различни поколения, течения и школи.
Не за първи път са публикувани художествени фотографии, които се радват на истински интерес от ценителите. На страниците намират място и изследователски документи, които за първи път хвърлят нова светлина върху малко познати факти. Нелеката работата по селекцията е на главния редактор Мартен Калеев. Той сподели, че няма по-амбициозна мисия от тази – ежедневно да трупаме доказателства за виталността на родния край, който ни е дал шанс не само да се родим в него, но и чрез неговата мъдрост да се разбираме с възвишеното у хората, независимо къде са те по света. Думите ни издигат до божественото, защото чрез тях се сближаваме и общуваме.       
Снимки и текст: В.Томов

Категории: Новини

0 Коментара

Вашият коментар